Χάλασαν τα ακουστικά του Samsung Galaxy τηλεφώνου σου ή μήπως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά;

Τα ακουστικά είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μάλιστα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι είναι λογικό να φθαρούν από τη χρήση. Αν ξαφνικά σταμάτησες να ακούς οποιοδήποτε ήχο, έλεγξε πρώτα τα παρακάτω:

  1. Έλεγξε προσεκτικά τα ακουστικά του Samsung Galaxy κινητού σου και σιγουρέψου ότι δεν έχουν σπάσει.
  2. Απομάκρυνε τα ακουστικά από την υποδοχή και ξανατοποθέτησε τα. Αν δε λειτουργούν δοκίμασε τα σε μια άλλη συσκευή για να βεβαιωθείς ότι τα ακουστικά έχουν το πρόβλημα και όχι η υποδοχή.
  3. Τι συμβαίνει όμως αν φταίει η υποδοχή; Με τη βοήθεια ενός φακού τσέκαρε το βύσμα και έλεγξε αν είναι βρώμικο. Αν ναι, καθάρισέ το φυσώντας το ή χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο που απορροφά τον αέρα. Μη χρησιμοποιείς αιχμηρά αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά ή να μεταφέρουν τη βρωμιά στο εσωτερικό της συσκευής.
  4. Βεβαιώσου ότι το Samsung Galaxy δεν έχει συνδεθεί μέσω Bluetooth με κάποια άλλη συσκευή (ασύρματα ακουστικά, ηχείο κλπ.) Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι λειτουργούν κανονικά, οπότε φρόντισε να απενεργοποιήσεις το Bluetooth από τις ρυθμίσεις πριν συνεχίσεις τη συνομιλία σου.
  5. Βεβαιώσου ότι δεν έχουν επηρεαστεί οι ρυθμίσεις του ήχου. Από το βασικό μενού έλεγξε το επίπεδο έντασης και στη συνέχεια δες αν κάποια από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς πιθανόν βάζει τον ήχο σε σίγαση.
  6. Κάνε επανεκκίνηση στο κινητό σου και έλεγξε το εκ νέου.

Αν κάνατε όλα τα παραπάνω αλλά τα ακουστικά εξακολουθούν να τηρούν…. «σιγή ιχθύος» δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε ένα εξειδικευμένο τεχνικό που θα σας απαντήσει εμπεριστατωμένα εάν μπορούν να επισκευαστούν ή χρήζουν αντικατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την επισκευή των ακουστικών του Samsung Galaxy πατήστε εδώ

Video επισκευής ακουστικού Samsung Galaxy